De Praktijk

De Praktijk

Welkom bij de praktijk van dokter Daphne en Dokter Meike

In Amsterdam Zuid, vlak achter het Concertgebouw, en dicht bij het Vondelpark, zit onze integrale huisartsenpraktijk. In 2019 namen wij de praktijk over van Rene Nijhof.

In hetzelfde pand werkt ook dokter Patty Grannetia. Er is een hechte samenwerking met de andere antroposofische huisartsen in Amsterdam en de twee therapeutica op de Weteringschans en de Stadionweg.

Wij zijn gestart vanuit de wens om een vaste patiëntenkring op te bouwen, waarbij een wederzijdse vertrouwensband centraal staat. Onze integrale praktijk is breed georiënteerd en laagdrempelig.

We werken vanuit de reguliere gezondheidszorg met sterke affiniteit voor antroposofie. Graag kijken wij verder, zodat wij samen met u teruggaan naar de basis van uw klacht(en). Wat speelt er buiten de klacht eventueel nog meer mee. Wij zoeken altijd door tot de beste methode gevonden is, om u te helpen. Daarbij wordt zo veel mogelijk uit gegaan van de zelf helende kracht van de patiënt.

Op deze website kunt u praktische informatie vinden over de praktijk maar ook interessante links vinden met tips voor uw gezondheid.

Dokter Daphne Gaymans aan het woord

– werkzaam op dinsdag, woensdag en donderdagmiddag –

” Ik zie het als mijn missie mensen inzicht in zichzelf te laten krijgen. Het is feitelijk als een soort van ontwaken. Ik ben ervan overtuigd dat zelfkennis voor een beter leven zorgt. Dat geldt voor mijn patiënten, maar net zo goed voor mij als huisarts.

Ik heb mij altijd verzet tegen het idee van de huisarts als afstandelijk, neutraal of objectief persoon. Ik ben meer onderzoekend. Het viel mij op dat als ik iets van mijzelf onthulde dit de behandeling ten goede kwam.

Het is bijna altijd de relatie die het meest helend is en niet de behandeling. Als daar vertrouwen en openheid is, kan een patiënt dat ook op andere relaties toepassen. Ik zie mijn vak als een soort puzzel die je samen moet zien op te lossen.”

Dokter Meike Hylkema aan het woord

– werkzaam op maandag, donderdagochtend en vrijdag –

“De geneeskunst bestaat er voor mij als huisarts uit om vanuit brede medische kennis de juiste vragen te stellen, de inzichten van patiënt en dokter te verbinden en binnen de context van het individu te plaatsen. Dat gaat soms over kleine heldere diagnosen, vaak ook is dit een zoektocht naar het duiden van een klacht. Het bijzondere vind ik dat het vak alle levensfasen en daarbij behorende vragen omvat. Daarom is huisarts het mooiste vak dat er bestaat.

Ik werk vanuit de hier gangbare westerse geneeskunde en daaruit ontwikkelde richtlijnen. Deze kennis acht ik van grote waarde en vormt de basis van mijn vak. Daarnaast besef ik dat dit op lang niet alle vragen antwoord biedt en er meerdere bronnen van kennis bestaan. Daarom verdiep ik mij ook in de antroposofische geneeskunde die ingaat op wie we zijn als mens en onze ontwikkeling.“
.
.Translate »
Call Now Button