Praktijkinformatie

PRAKTIJK.nl website voor huisartsa

Spreekuren

De praktijk is iedere werkdag geopend van 08.00 uur tot 17.00.

Spreekuur op afspraak

Er is dagelijks een inloopspreekuur van 8 uur tot 9 uur. Dit is bedoeld voor korte vragen en kleine kwalen, zoals het beoordelen van een moedervlek, keelpijn of een verstuikte enkel. Voor vragen die wat meer tijd nodig hebben verzoeken we u een afspraak te maken.

.
Voor het maken van een afspraak belt u met: 020-6730510. U kunt ook inloggen via de website en online een afspraak maken.
.

Voor sommige vragen kunt u ook gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Ook daarvoor moet u een afspraak maken. U wordt dan gebeld tussen 10.30 uur en 13.00 uur.

Tot slot bestaat de mogelijk voor e-consultatie. Daarvoor moet u inloggen via de website in het portaal. Via de assistente kunt u zich daarvoor aanmelden.
.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
.
Bent u een collega? U kunt ons bereiken op het collegiaal telefoonnummer: 020 6760326

Meer tijd nodig ?

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, dan houden we er rekening mee in onze agenda.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.
.
De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.
.
In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.

E-consult

Liever een E-consult? Voor klachten die niet urgent zijn, maar waar u wel graag ons medisch advies in wenst, maakt u gebruik van een E-consult. Hiervoor logt u eerst in via de WebApp. U ontvangt binnen uiterlijk 3 werkdagen bericht.

No-show

Kunt u uw gemaakte afspraak niet nakomen, annuleert u de afspraak dan tijdig.
.
Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts of praktijkmedewerkers verschijnen. Wij hebben daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een ‘no-show’ tarief ingevoerd.
.

Waarom een ‘no-show’ tarief?

.
Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen.
.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

.
Meldt dit dan uiterlijk 1 werkdag van te voren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente op nummer 020-6730510. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén no-show tarief berekend.
.

De hoogte van het no-show tarief

.
Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt. De tarieven van het no-show tarief zijn 15 euro voor een enkel consult van 10 minuten en 30 euro voor een dubbel consult van 20 minuten of langer. Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder. Wij voeren dit beleid uit, indien u meer dan eenmaal uw afspraak niet bent nagekomen.
.

Hoe werkt het?

.
U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per e-mail of post thuis. Indien de rekening voorafgaand aan een volgende afspraak nog niet is betaald, dan moet u het bedrag contant aan de praktijkbalie afrekenen, voordat de afspraak door kan gaan.
.

Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show kosten niet.

Spoedgevallen

Bel altijd 112 bij een levensbedreigende situatie!
.
Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct met de praktijk bellen en/of langskomen.
.
Spoednummer: 020 6730510, toets 1
.
De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur. Belt u als u onderweg bent? Dan kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.

Avond-, Nacht- En Weekenddienst (ANW)

– In geval van een levensbedreigende situatie belt u altijd 112
.
Huisartsenpost
.
In geval van huisartsgeneeskundige spoed en de praktijk is niet bereikbaar, belt u met:
.
Huisartsenpost Amsterdam: 088 0030600
.
Voor meer informatie, kunt u ook de website van de huisarstenpost Amsterdam raadplegen.
.
De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost (HAP). Op de HAP werken alle huisartsen uit Amsterdam samen per regio.
.
HAP Amsterdam Zuid      Boelelaan 1117
direct onder de hoofdingang van VUMC
.
HAP Centrum/Oost         Oosterpark 9
direct naast EHBO van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Oost (ingang SEH OLVG Ruyschstraat  t.o. het politiebureau)
.
HAP West                      Jan Tooropstraat 164
direct naast de EHBO van Onze Lieve Vrouwe Gasthuis West
.
Openingstijden HAP
.
Iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartsenpost geopend.
.
Waarneemgroep
.
De praktijk heeft de zorg tijdens vakanties en nascholingsdagen binnen de waarneemgroep geregeld.

Praktische informatie

Onze huisartsenpraktijk is gevestigd in een mulitfunctioneel monumentaal pand. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a. een apotheek, een fysiotherapiepraktijk, een diëtiste, een verloskundige en een logopediepraktijk.

Daarnaast is op de begane grond het prachtige Dufay-café. Dit is een openbaar café voor iedereen uit de buurt waar u koffie kunt drinken of kunt lunchen. Hier vindt tevens een diversiteit aan activiteiten en lezingen plaats voor en door de buurt, georganiseerd door onder andere Combiwel en Vondeldorp.

Inschrijven als nieuwe patiënt

Momenteel zijn wij gesloten voor voor nieuwe inschrijvingen.

Alléén in het geval u partner of familielid bent van iemand die al bij ons ingeschreven staat kunt u zich bij ons inschrijven. U kunt dan de assistente bellen.

We laten het op deze plek weten wanneer we weer op zijn.

Met vriendelijke groet,
Team Verhulst.

 

Currently we are closed for new registrations. Only when your partner or familymember is already registered with us you can apply. You can call the assistent how to proceed.

Kind regards,
Team Verhulst

Bloedprikken in de praktijk

We werken samen met alle ziekenhuizen en laboratoria in Amsterdam.

Veelal werken we samen met de van de Jan van Goyenkliniek, welke gelieerd is aan het OLVG ziekenhuis en op steenworp afstand van de praktijk zit.

Herhaalmedicatie

Voor medicatie die u chronisch – dat wil zegen dagelijks voor lange tijd – gebruikt kunt u een herhaalrecept aanvragen via het online portaal van de website, danwel via de receptenlijn via de telefoon. Dit geldt bijvoorbeeld voor medicijnen tegen hoge bloeddruk en suikerziekte.

Let op: voor overige medicatie, zoals medicijnen die u incidenteel gebruikt, dient eerst overleg plaats te vinden met de doktersassistente danwel de huisarts.

Praktijkondersteuning

POH-GGZ: na een periode van afwezigheid is Lieke Zunderdorp gelukkig weer rustig aan het opbouwen. Zij werkt op dinsdag.

 

Momenteel zijn wij nog op zoek naar een praktijkondersteuner somatiek.

Doktersassistente

Wij hebben momenteel 3 doktersassistenten in de praktijk:
.
Claudia Nogueira
is werkzaam op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Donja Duitscher e.v. Plus is werkzaam op: dinsdag en vrijdag.

Iris Westdorp is geneeskundestudent en werkt op maandag en woensdag,.

Ir.
De assistenten staan u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij maken afspraken voor het spreekuur, het telefonische spreekuur en eventuele huisbezoeken. Zij weten het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt hen ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
.
U kunt bij de assistenten terecht voor:

      • Herhaalrecepten;
      • Het meten van de bloeddruk;
      • aanstippen van wratten;
      • verbinden van wonden;
      • oren uitspuiten;
      • hechtingen verwijderen;
      • zwangerschapstest;
      • urine onderzoek;
      • suikercontrole;
      • verstrekken van informatiefolders.

.
Maak hiervoor altijd een afspraak per telefoon. U kunt hiervoor op werkdagen bellen tussen 08.00 uur en 09.45 uur op telefoonnummer: 020 6730510.
.
Heeft u vragen over reisvaccinaties en wenst u medisch reizigersadvies, dan verwijzen wij graag naar het GGD.

Klachtenprocedure

Wij willen u graag de beste zorg en een heldere communicatie bieden. Een wederzijdse vertrouwensband is daarvoor erg belangrijk. Ondanks de goede intenties en inspanningen van onze medewerkers kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. Wij nodigen u uit om dat met ons in vertrouwen te bespreken.
.
Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van SKGE: www.skge.nl. De klachtenfunctionaris is eventueel te bereiken op telefoonnummer 088 0229190.

thuisarts

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

      • om gezond te blijven;
      • om klachten zelf aan te pakken;
      • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
      • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
      • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
      • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

.
Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts

Op reis? Kijk op Reisprik.nl

Reisprik is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Opgericht in 2009 bestaat het netwerk ondertussen uit meer dan 90 praktijken verspreid over heel Nederland. Van de bij Reisprik aangesloten praktijken mag u kwaliteit en service verwachten. Zo kunt u via internet uw afspraak maken, kunt u snel terecht en wordt u vakkundig geadviseerd. Ook bij terugkomst kunt u bij vragen rekenen op ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.reisprik.nl.

reisprik logo
reisprik
rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring

Heeft u een rijbewijskeuring nodig? Maak dan een afspraak in onze praktijk. De keuring wordt uitgevoerd door  uw eigen huisarts. De kosten bedragen 46,80 euro en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.
.
Denkt u eraan de voorzijde van het keuringsformulier vooraf in te vullen en te ondertekenen en een urinemonster mee te nemen naar de keuringsafspraak?

SOA en PrEP

SOA (seksueel overdraagbare aandoening)

Naast de SOA polikliniek van de GGD is het ook mogelijk om u op de praktijk te laten onderzoeken op een seksueel overdraagbare aandoening. Maakt u hiervoor een afspraak met de assistente / huisarts.
.
Heeft u geen klachten maar wilt u toch een SOA controle? Maak dan een afspraak met de doktersassistente. Zij kan u een zelf test geven. SOA controles zijn niet gratis. De kosten gaan van uw eigen risico af.

PrEP

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP) is een pil die voorkomt dat je hiv oploopt. Het wordt voorgeschreven aan mannen die seks hebben met mannen om de kans op een infectie met hiv te doen verkleinen.

PrEP is in Nederland leverbaar, maar wordt nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. Bij dagelijks gebruik kost het ongeveer 50 euro per maand.
.
Wilt u advies over PrEP, maak dan een afspraak met een van onze huisartsen. Voordat u met PrEP kan starten, dient de nierfunctie gecontroleerd te worden in het bloed- en urineonderzoek en dient onderzoek op SOA, hiv en hepatitis C plaats te vinden. Voor meer informatie en de juiste voorbereiding op uw afspraak verwijzen wij graag naar:
.

Totstandkoming tarieven

Alle huisartsen in Nederland hanteren dezelfde tarieven. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft deze huisartsentarieven vastgesteld. Het zijn maximumtarieven, dus een huisarts mag daar nooit overheen gaan. De tarieven worden vaak rechtstreeks naar je zorgverzekeraar gestuurd. Je hebt er in principe dus nooit mee te maken. Je kunt de tarieven terugvinden in de online ‘mijn-omgeving’ van je zorgverzekeraar.

Huisarts tarieven

Tarieven voor vaste patiënten zonder Nederlandse zorgverzekering, passanten en toeristen.
Denk eraan dat we u vragen dit bedrag te pinnen na uw doktersbezoek.

Expats

Helping you navigate Dutch healthcare:

More information? Gpinfo.nl!

.
For more information, visit  https://www.gpinfo.nl/Gpinfo.nl is intended for people who are looking for information about health and diseases. You can use the information on the website:

      • to stay healthy;
      • to deal with complaints yourself;
      • if you are wondering when to go to the doctor;
      • if you want to prepare for a meeting with your GP;
      • if you want to read the explanation and advice again after a visit to your doctor;
      • if you are looking for more information on a topic.

.
General practitioners use Gpinfo.nl as support in informing patients before, during and after the consultation.

PerformanceMaximum rate
Consultation passer-by shorter than 5 minutes€ 15.93
Consultation passer-by 5-20 minutes€ 31.86
Consultation passer-by longer than 20 minutes€ 63.71
House call passer-by shorter than 20 mintes€ 47.78
House call passer-by longer than 20 minutes€ 79.64
Vaccination passer-by€ 15.93

General practitioner rates

Rates for registered patients without Dutch insurance, passers-by and tourists.
We kindly ask you to pin the amount of money after your doctors visit.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen ten aanzien van het Corona virus? Wij verwijzen u graag naar deze pagina.

 

Voor medische informatie kunt ook de website thuisarts.nl raadplegen.

.
For English medical information, please check gpinfo.nl.

.
Voor meer uitleg over de antroposofische zorg verwijzen wij graag naar de website www.aandachtvoorjoualsgeheel.nl.

.
Wilt u weten welke zorgverzekeraar het beste aansluit bij uw wensen, dan verwijzen wij graag naar de website www.zorgwijzer.nl.

Translate »
Call Now Button